روزه – عبادت خاص می باشد
در مقایسه با سایر عبادتها، روزه جایگاه متفاوتی را دارد. هر عبادتی که نسبت به آفریدگار هستی، انجام می گیرد، زیبا، و دلپذیر است. اما در این میان، روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان، یک رنگ و بوی دیگری را با خود همراه دارد. با این که همه عبادات برای تقرب با آفریدگار هستی باید انجام بگیرد، اما التذاذ و تقرب به خداوند متعال در ماه مبارک رمضان، برای بنده روزه دار به گونه ای است که با کمال وجود، آن را حس می کند.
ازفوائد روزه:
آیات بسیاری در قرآن بر لزوم روزه و فوائد آن نازل گردیده، از بررسی همه آنها ارزش و اهمیت روزه و فوائد و لزوم آن استفاده می شود:
1. خویشتن داری و تقوی؛
2. صورت شیطان را سیاه می کند.
3. بدن را پاک خواهد کرد، و رشد و نمو به آن خواهد داد.
4. نفس او تسبیح است.
5. یکی از درهای بهشت، مخصوص روزه داران است.
6. موجب صحت بدن است.
7. جهاد مخصوصا در فصل گرما است.
8. زیر بنای اساس همه ادیان است.
9. در صورتی که شرائط را مراعات کند، از گناهان بیرون آید مثل روزی که از مادر متولد گشته است.
10. روزه دار مهمان خداست.
11. غنی و ثروتمند به یاد فقیر و درمانده افتد و گرسنگی و زحمت و رنج و محرومیت را در زندگی لمس نماید که این خود یکی از فوائد بزرگ ماه روزه و روزه داری است.
12. آدمی بیاد قیامت می افتد.
13. شهوات و خواهشهای نفسانی شکسته خواهد شد.
14. کنترل غرائز است.
15. اراده را قوی می کند.
وعلیکم السلام و رحمة الله
لطفا مقاله
http://www.dinwefetrat.com/?p=2233
را مطالعه کنید
با سلام و احترام
در رابطه با ایه 184 سوره بقره سوالی داشتم؟
(أَيَّامًا مَعْدُودَاتٍ ۚ فَمَنْ كَانَ مِنْكُمْ مَرِيضًا أَوْ عَلَىٰ سَفَرٍ فَعِدَّةٌ مِنْ أَيَّام أُخَرَ ۚ وَعَلَى الَّذِينَ (( يُطِيقُونَهُ)) فِدْيَةٌ طَعَامُ مِسْكِينٍ ۖ فَمَنْ تَطَوَّعَ خَيْرًا فَهُوَ خَيْرٌ لَهُ ۚ وَأَنْ تَصُومُوا خَيْرٌ لَكُمْ ۖ إِنْ كُنْتُمْ تَعْلَمُونَ)
[Surat Al-Baqara 184]
چرا فعل یطقونه منفی ترجمه شده است یعنی (ناتوان و طاقت فرسا ترجمه شده)؟
دو احتمال وجود دارد یا فعل یطیقونه بایستی منفی ترجمه شود یا مثبت:
1. اگر منفی باشد بایستی فعل دیگری شبیه به ان در قران وجود داشته باشد، در ضمن منفی ترجمه شده باشد؟
2. اگر مثبت باشد ان وقت گرفتن روزه اجباری نیست بلکه اختیاری است و فرد می تواند فرض روزه رو با فدیه ای ( طعام یک مسکین) باز خرید نماید اما در اخر آیه 184 سوره بقره فرموده ((( اگر روزه باشید بهتر است ))) یعنی اگر روزه باشید بهتراست از فدیه؟
حالا بنده منتظرم در این زمینه تحقیقات لازم رو به عمل آورید و راهنمایی کنید.
با تشکر
و علیکم السلام
ی یطیقونه فعل مثبت است و نباید آن را منفی ترجمه کرد که متأسفانه آنگونه ترجمه می کنند. اما واجب بودن روزه را از افاده کتب علیکم الصیام می فهمیم.
اما أَنْ تَصُومُوا خَیْرٌ لَکُمْ ۖ در باره کسانی که رخصت ترک روزه داده شد
تشکر میکنم.
درست است که روزه واجب است اما فدیه که در ایه اومده مگر به معنی بازخرید نیست یعنی می توان با دادن فدیه واجب بودن روزه رو از دوش خود برداشت. درسته؟
خواهش می کنیم. فدیه برای تکمیل کردن روزه برای کسانی که روزه گرفتند است، نه برای عوض از روزه.
مثلا روزه گرفته اما مرتکب برخی گناه شده با پرداخت فدیه روزه خود را تکمیل می کند.
ببخشید متوجه نشدم میشه خود ایه رو بیارید و ترجمه و تشریح کنید؟
َيَّامًا مَّعْدُودَاتٍ فَمَن كَانَ مِنكُم مَّرِيضًا أَوْ عَلَى سَفَرٍ فَعِدَّةٌ مِّنْ أَيَّامٍ أُخَرَ وَعَلَى الَّذِينَ يُطِيقُونَهُ فِدْيَةٌ طَعَامُ مِسْكِينٍ فَمَن تَطَوَّعَ خَيْرًا فَهُوَ خَيْرٌ لَّهُ وَأَن تَصُومُواْ خَيْرٌ لَّكُمْ إِن كُنتُمْ تَعْلَمُونَ
[روزه در] روزهاى معدودى [بر شما مقرر شده است] [ولى] هر كس از شما بيمار يا در سفر باشد [به همان شماره] تعدادى از روزهاى ديگر [را روزه بدارد] و بر كسانى كه [روزه] طاقت روزه گرفتن را دارند (و گرفتند) فدیه ای است (برای تکمیل کاستی ها) كه خوراك دادن به بينوايى است و هر كس به ميل خود بيشتر نيكى كند پس آن براى او بهتر است و اگر بدانيد روزه گرفتن براى شما بهتر است