طاغوت کیست؟
همیشه متأسفانه کسانی پیدا می شوند که منافع سیاسی خودرا با دین خلط کرده می خواهند به هدف خود از این طریق برسند. سؤالی هم که مطرح شد از این قبیل سؤالات است. در قرآن کریم آمده است:
لاَ إِكْرَاهَ فِي الدِّينِ قَد تَّبَيَّنَ الرُّشْدُ مِنَ الْغَيِّ فَمَنْ يَكْفُرْ بِالطَّاغُوتِ وَيُؤْمِن بِاللّهِ فَقَدِ اسْتَمْسَكَ بِالْعُرْوَةِ الْوُثْقَىَ لاَ انفِصَامَ لَهَا وَاللّهُ سَمِيعٌ عَلِيمٌ [1]
در دين هيچ اجبارى نيست و راه از بيراهه بخوبى آشكار شده است پس هر كس به طاغوت كفر ورزد و به خدا ايمان آورد به يقين به دستاويزى استوار كه آن را گسستن نيست چنگ زده است و خداوند شنواى داناست.
در دین هیچ اجباری نیست. کسی نمی تواند ایمان و همپنین عبادت را با اکراه وادار کند. چون این امور- امور قلبیست که با زور نمی شود تحمیل نمود. عبادت را هم گفتیم چون عبادت تنها با نیت کامل می شود. اگر بپرسید که “مگر نمی بینیم در کشورها مانع حجاب و یا مانع نماز خواندن می شوند، مگر این اکراه در دین نیست؟ ” می گویم: خیر، کسی نمی تواند آنچه که در قلب است، حاکم شود! شاید ظاهرا مانع برخی امور بشوند، اما ایمان را از قلب نمی توانند بگیرند. و یا بر عکس: نمی توان به کسی نیت را تحمیل کرد که عبادتش درست شود، باید خود فرد نیت کند گرچه شاید به ظاهر عبادت را درست انجام دهد.
“ و راه از بيراهه بخوبى آشكار شده است “؛ یعنی راه آشکار است، و هر کس اگر خواست به راه راست می تواند برود.
این اما عبارت “ پس هر كس به طاغوت كفر ورزد ” که در آیه آمده است:
واژه طاغوت را باید درست بفهمیم: طاغوت کسی است که سعی دارد انحراف را به دیگری بپذیراند و یا باطل را حق جلوه دهد، یعنی کار شیطان را می کند.
این چه ربطی به انتخابات و سیاست دارد؟!
در قرآن فقط از ولایت کفار که کفرشان ثابت شده باشد منع شده است. آنها کسانی هستند که با دین تان جنگیده باشند:
نَّمَا يَنْهَاكُمُ اللَّهُ عَنِ الَّذِينَ قَاتَلُوكُمْ فِي الدِّينِ وَأَخْرَجُوكُم مِّن دِيَارِكُمْ وَظَاهَرُوا عَلَى إِخْرَاجِكُمْ أَن تَوَلَّوْهُمْ وَمَن يَتَوَلَّهُمْ فَأُوْلَئِكَ هُمُ الظَّالِمُونَ [2]
قط خدا شما را از ولایت (یا دوستی) با كسانى باز مى دارد كه در [كار] دين با شما جنگ كرده و شما را از خانه هايتان بيرون رانده و در بيرونراندن تان با يكديگر همپشتى كرده اند و هر كس آنان را به ولایت (دوستی) گيرد آنان همان ستمگرانند
3 چیز را فقط در آیه گفته:
- سعی دارد از دین تان خارج کند؛
- از خانه هاتان بیرون رانده؛
- کمک کننده به کسی که شما را از خانه بیرون می راند؛
فقط کسی که این 3 ویژگی را دارد نمی تواند والی باشد، اما بقیه این طور نیست (یعنی مانع ندارد والی باشند). و این ولایت در امور دنیوی است. شاید در ایمان و اعتقاد با هم با والی هم عقیده نباشیم.
اما متأسفانه، اکثر مفسرین آیه مذکور را منسوخ با آیه 5 توبه می دانند. جالب این است که تقریبا 200 آیه را با آیه 5 توبه نسخ شده می دانند!
برخی مسلمانان غیرت بی جا و غیر منطقی دارند که در آن غیر از ضرر چیزی وجود ندارد!
جالبه ممنون!
خداوند به شما سلامتی بدهد بسیار خوب معنای طاغوت را بیان کردید.
آیا مقصود قران از لا تتخذو الیهود و النصاری اولیاء مختص به زمان پیامبر است یا الان رانیز شامل میشود؟
مخبص به آن زمان نیست. اولیا به معنی رهبر آمده است
بسم الله الرحمن الرحیم.سلام.
منظورتان از این جمله چیست؟لطفاً واضح توضیح دهید:
برخی مسلمانان غیرت بی جا و غیر منطقی دارند که در آن غیر از ضرر چیزی وجود ندارد!
با عرض سلام
. منظور شما از “این جمله چیست؟ متوجه نشدیم.
بسم الله الرحمن الرحیم. سلام. جمله شمارا در پایین نوشتم:
برخی مسلمانان غیرت بی جا و غیر منطقی دارند که در آن غیر از ضرر چیزی وجود ندارد!
این جمله را شما در اخر این مقاله نوشته اید.
با تشکر.
با عرض سلام
یعنی می خواهیم بگوییم که عدم منطق و تعصب از هر کسی هم باشد، از جمله از طرف مسلمان هم باشد مضر است