سلام علیکم اساتید گرامی. از این که پاسخگوی سوالاتمان هستید از شما تشکر و قدر دانی می نمایم . سوال دیگری دارم: آیا باید از خدا علم خواست یا تقوا؟
و علیکم السلام
از این که قدردان زحمات کسانی هستید که در سایت زحمت می کشند ما هم از شما ممنونیم. و اما در پاسخ به سوالتان باید بگویم
اگر انسان علم بدون تقوا داشته باشد علم او علیه خودش خواهد بود. علم او موجب تکبر و حجاب خواهد بود. اما اگر بر عکس فرد متقی باشد با این که علم نداشته باشد، تقوای او سپرش می شود و از هر گونه انحرافات جلوگیری می کند. پس داشتن تقوا نیز بهتر است.
قرآن تقوا را به لباس تشبیه کرده و آن را بهترین لباس دانسته است: وَ لِباسُ التَّقْوى ذلِکَ خَیْرٌ”. – لباس تقوا، بهترین لباس براى انسان است. ( اعراف، 26)
و در جای دیگر می فرماید: ” إِنَّ أَکْرَمَکُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقاکُمْ” – در حقيقت ارجمندترين شما نزد خدا پرهيزگارترين شماست بى ترديد خداوند داناى آگاه است . حجرات، 14،
علاوه براین اسلام دینی است که کتاب او با طلب علم آغاز می شود و اولین آیه آن کتاب “اقرا” (بخوان) می باشد. اسلام به علم و دانش کمتر از تقوی اهمیت نمی دهد و در قران کریم خدای متعال می فرماید : ” يَرْفَعِ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنْكُمْ وَالَّذِينَ أُوتُوا الْعِلْمَ دَرَجَاتٍ وَاللَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ خَبِيرٌ” – خدا درجات آنان را که ایمان آوردند و آنان را که دانش و علم به ایشان داده شده بالا می برد و خداوند به هر عملی که انجام دهید آگاه است .(مجادله 11)
و در آیه دیگر در باره کسی که دارای حکمت است – اینچنین تعبیر می کند :” ؤْتِي الْحِكْمَةَ مَنْ يَشَاءُ وَمَنْ يُؤْتَ الْحِكْمَةَ فَقَدْ أُوتِيَ خَيْرًا كَثِيرًا وَمَا يَذَّكَّرُ إِلَّا أُولُو الْأَلْبَابِ” – دانش را به هر کس بخواهد (شایسته ببیند ) می دهد و به هر کس که دانش عطا گردیده خیر فراوانی نیز داده شده است و جز خردمندان (این حقایق را درک نمی کنند و ) متذکر نمی گردند. (بقره -269)
با توجه به آیات مذکور باید گفت که علم و دانش نیز مانند تقوی و پرهيزگاری برای انسان خیلی مهم است. اما چه بهتر آدم هم با تقوی هم با علم باشد.