کاربر گرامی آقای احمد عددی مقاله خود با موضوع انفاق در قرآن کریم ارسال کردند که حضور تمامی کاربران تقدیم می کنیم. از ایشان به خاطر ارسال مقاله تشکر می نماییم.
یادآوری می کنیم که انبشار مقالات علمی به معنی تطابق نظر مؤلف با نظر کارشناسان پایگاه نمی باشد.
در باره انفاق در قرآن کریم (2)
* انفاق چه کسانی پذیرفته نمی شود یا باطل می شود؟
1- منت گذاران بهنگام انفاق
2- اهانت گران و آزارگران بهنگام انفاق
بقره-264
یأیها الذین ءامنوا لا تبطلوا صدقتكم بالمن والأذى كالذی ینفق ماله رئاء الناس ولا یؤمن بالله والیوم الءاخر فمثله كمثل صفوان علیه تراب فأصابه وابل فتركه صلدا لا یقدرون على شیء مما كسبوا والله لا یهدی القوم الكفرین
اى کسانى که ایمان دارید، انفاق هاى خود را با ملامت و اهانت از بین نبرید، مانند کسى که پولش را براى خود نمایى خرج مى کند، در حالى که به خدا و روز آخر ایمان ندارد. مثال او مانند تخته سنگى است که با لایه نازکى از خاک پوشیده شده است؛ همینکه باران سنگینى مى بارد، خاک را مى شوید و سنگ را بى ثمر باقى مى گذارد. تمام زحمات آنها به هدر مى رود. خدا مردم کافر را هدایت نمى کند.
3- انفاقی که برا ریاکاری و خودنمایی باشد.
نسا-38
والذین ینفقون أمولهم رئاء الناس ولا یؤمنون بالله ولا بالیوم الاخر ومن یكن الشیطن له قرینا فساء قرینا
و كسانى كه اموالشان را براى نمایش دادن در چشم مردمان، مىبخشند و به خداوند و روز بازپسین ایمان ندارند؛ و كسى كه شیطان همنشین او باشد، چه بد همنشینى است.
4- کافران بخدا و رسولانش
5- نمازگزاران با حالت تنبلی و سستی
6- انفاقی که از روی اکراه باشد
توبه-54
وما منعهم أن تقبل منهم نفقتهم إلا أنهم كفروا بالله وبرسوله ولا یأتون الصلوة إلا وهم كسالى ولا ینفقون إلا وهم كرهون
آنچه که باعث شد انفاق آنها پذیرفته نشود این است که آنها به خدا و رسولش کافر شدند و هرگاه دعاهاى ارتباطى (نماز) را بجا مى آوردند، با تنبلى بجا مى آوردند و هرگاه انفاق مى کرند، با اکراه مى دادند.
7- کسی که انفاق خود را ضرر برای خود بداند
توبه-98
ومن الأعراب من یتخذ ما ینفق مغرما ویتربص بكم الدوائر علیهم دائرة السوء والله سمیع علیم
بعضى از عرب ها انفاق خود را (در راه خدا) ضرر محسوب مى دارند و حتى از پیش منتظر هستند تا بر شما مصیبتى بیاید. این آنها هستند که به بدترین مصیبت گرفتار خواهند شد. خداست شنوا، داناى مطلق.
8- انفاقی که برای تقرب بخدا نباشد
توبه-99
ومن الأعراب من یؤمن بالله والیوم الاخر ویتخذ ما ینفق قربت عند الله وصلوت الرسول ألا إنها قربة لهم سیدخلهم الله فی رحمته إن الله غفور رحیم
بعضى دیگر از عرب ها به خدا و روز آخر ایمان دارند و انفاق خود را وسیله اى براى نزدیک شدن به خدا محسوب مى دارند و وسیله اى براى حمایت از رسول. در واقع، آنها را نزدیک تر خواهد کرد؛ خدا آنها را به رحمت خود داخل خواهد کرد. خداست عفو کننده، مهربان ترین.
* ارتباط انفاق با نماز
در آیات ذیل انفاق بلافاصله پس از نماز ذکر شده است:
بقره-3
انفال-3
رعد-22
ابراهیم-31
حج-35
فاطر-29
و در آیه ذیل در سوره شوری پس از نماز و امر به مشورت
شوری-38
این امر نشانگر ارتباط تنگاتنگ نماز و انفاق می باشد. جالب اینجاست که کسی که نمازش را در حالت سستی و تنبلی بخواند انفاقش نیز پذیرفته نمی شود.
قمر-9
وما منعهم أن تقبل منهم نفقتهم إلا أنهم كفروا بالله وبرسوله ولا یأتون الصلوة إلا وهم كسالى ولا ینفقون إلا وهم كرهون
آنچه که باعث شد انفاق آنها پذیرفته نشود این است که آنها به خدا و رسولش کافر شدند و هرگاه دعاهاى ارتباطى (نماز) را بجا مى آوردند، با تنبلى بجا مى آوردند و هرگاه انفاق مى کرند، با اکراه مى دادند.
واقعا خداوند موضوع انفاقو خیلی مفصل و روشن در قران بیان کرده. اینکه چه چیزی انفاق کنیم. چه مقدار انفاق کنیم.به چه کسانی انفاق کنیم. به چه شکل انفاق کنیم.پاداش انفاق چقدر باشه.همه و همه بتفصیل در قران امده و جایی برای بهانه ما انسانها نمونده.