چند سوال در باره احکام روزه (1)
• سؤال: آیا کسی که در ماه مبارک در حین اذان گفتن جنب باشد، می تواند روزه بگیرد؟
جواب: جنابت مانع روزه گرفتن نمی شود. غسل جنابت برای نماز خواندن ضروریست، اما شرط روزه گرفتن نمی باشد.
• سؤال: پدرم رستورانی خرید که من در آن مدیریت کنم. اما من قبل از فعال کردن آن می خواهم برخی ابهامات موجود را حل کنم. سؤال من این است که آیا در ماه مبارک رمضان فعال بودن برخی رستوران، ساندویچی و سایر اماکن غذافروشی اشکال دارد؟ پولی که در این ایام کسب می شود حلال است؟
جواب: در ماه مبارک رمضان هر مسلمان مکلف باید روزه بگیرد. مریض یا مسافر می توانند روزه نگیرند. علاوه بر آن بچه ها، کهن سالان، غیر مسلمین هم هستند که روزه نمی گیرند. برای استفاده این افراد نیاز به اماکن غذا فروشی وجود دارد. و در فعال بودن آن در ماه رمضان هم از این لحاظ مشکلی ندارد. آن چه که برای روزه دارممنوع می باشد، خوردن و آشامیدن است. کسی را به زور وادار کردن برای روزه گرفتن، ملامت کردن افراد به خاطر ترک روزه یا صاحب رستوران برای فعال بودن سالن غذا خوری … وظیفه روزه دار نیست. لذا معاشی که چنین اماکن در رمضان کسب می کنند، حرام نمی باشد. علاوه برآن در موقع افطار احساس نیاز به چنین اماکن بیشتر می شود.
• سوال: آیا احتلام شدن در حالت خواب روزه را باطل می کند؟
جواب: روزه را باطل نمی کند. روزه دار باید غسل کرده و به روزه اش ادامه دهد. اما در زمان غسل کردن باید دقت کرد که آب از دماغ و دهان وارد حلق نشود.
• سوال: آیا مسواک زدن روزه را باطل می کند؟
جواب: مسواک زدن روزه را باطل نمی کند.
اما اگر با خمیر دندان دندانه را شسته و هنگام شستن آن آب وارد حلق شود، آنگاه روزه باطل است.
سؤال: چه قدر باید سفر کرد و چند روز ماند تا احکام مسافر در رمضان شامل حال او شود؟
جواب: در آیات و احادیث محدوده خاص مطرح نشده است. لذا ملاک عرف است. اگر عرفا به سفری که کردید، می شود مسافرت گفت، پس مسافرت است و احکام متعلق آن شامل حال می شود. چند روز بودن را هم خود عرف مشخص می کند.
با سلام و نماز و روزه هایتان قبول باشد
ابن حزم اندلسی کیست؟ آیا وی از شیعیان است؟ لطفا اطلاعاتی اگر دارید با ما درمیان بگذارید
وعلیکم السلام
او از متفکران سلفی می باشد برای اطلاع بیشتر می توانید به لینک زیر مراجعه نمائید
http://www.dinwefetrat.com/?p=2459