دين وفطرت
آیا تلاوت قران مجید به شخص مرده ویا بالای قبرها  فائیده ای دارد؟

آیا تلاوت قران مجید به شخص مرده ویا بالای قبرها فائیده ای دارد؟

سوال:
تلاوت آیات قران مجید به شخص مرده چه فائیده ای دارد؟ آیا خواندن قرآن سر قبر مردگان از عذاب آنها میکاهدویا خیر  ؟ آیا آیه‌ای در قرآن کریم در باره جواز توسل به مردگان وجود دارد؟
جواب:
قران کریم برای هدایت زنده گان نازل شده هست نه برای مردگان از هیمن سبب تلاوت قران کریم بالای قبر ها ویا از عقب مرده ها هیچ فایده ویا ضرری برای مرده ندارد . چون قران برای زندگان نازل شده است نه برای مردگان. می بینیم که متاسفانه قران مجید به یک کتابی تبدیل شده است که از زندگی مسلمانان جدا شده و فقط در زیارات قبور خوانده می شود خدای تعالی در سوره فرقان از زبان پیامبر اکرم(ص) به این موضوع اشاره می نماید.
:

وَ قالَ الرَّسُولُ يا رَبِّ إِنَّ قَوْمِي اتَّخَذُوا هذَا الْقُرْآنَ مَهْجُوراً

:
”وپیامبرگوید:پروردگارا قوم من ، این قرآن را متروک نهادند” (فرقان ۳۰)
این سخن از جمله سخنانی است که پیامبر در روز قیامت به پروردگار خود، برسبیل گلایه و شکایت عرض می کند و مراد از قوم آن جناب عموم امت اوست ، البته به اعتبار عاصیان و گنه کاران امت ، به هر جهت پیامبر ص عرض می دارد:پروردگارا این قوم من قرآن را متروک و مهجور نهادند و به احکام و شرایع آن عمل نکردند و آن را به عنوان روش زندگی اختیار ننمودند.
الان تلاوت کردن قران در مجالس تعزیه و در زیارات اهل قبور میان مسلمانان بنوع عادت شده است. در حالیکه کتاب مقدس برای تلاوت کردن در روزهای معین نازل نشده است. در یک آیه از قران اینچنین می فرماید:
“تا افرادی را که زنده اند بیم دهد ( و بر کافران اتمام حجّت شود ) و فرمان عذاب بر آنان مسلّم گردد (یس ۷۰)
خداوند جل جلاله  قران را بما برای فهمیدن و به دستورهایش عمل کردن نازل فرموده و حیات ما باید طبق قران باشد و قران در همه جا باید رهبرمان شود.
“این است کتابى که در حقانیت آن هیچ تردیدى نیست و مایه هدایت تقواپیشگان است ” (بقره ۲)
تلاوت قران بطور منتظم فهم انسان را باز می کند و شفا می دهد.
“آنچه را در خانه های شما از آیات خداوند و حکمت و دانش خوانده می شود یاد کنید خداوند لطیف و خبیر است” (احزاب ۳۴)
باید فراموش نکنیم که قران کتابی است که ما را به خدا نزدیک می نماید به این سبب باید همگی از قران چنگ زنیم و پراکنده نشویم. شخص عاقل قران را خیلی خوب می فهمد و احکامش را احیا می کند. احیا کردن احکام قران یک نوع زیبایی و وظیفه مومن می باشد.

نظریه ها

  • این مقاله شما یک نوع ابهامی را در ذهنم ایجاد کرد.

    مگر قرآن خواندن ثواب ندارد؟ کسی که قرآن را خوانده است و ثواب حاصله را به مرحوم هدیه دهد چه اشکالی دارد؟

    بنام مرحوم بیمارستان و ماتاخر را بنام وی اهدا کنیم چه شود؟ با شما موافق نيستم

  • دوست عزیز ناصر خان خواندن قرآن صرف از روی مصحف بدون درک معنی ومفهومش وبدون عمل نمودن به اوامر ونواهی قران هیچ ثوابی نه به مرده دارد ونه به زنده خواندن قران وقتی ثواب دارد خوانده قصد یاد گرفتن اوامر ونواهی قران را داشته باشد متاسفانه امروزه مسلمان ها صرف خواندن قران کریم را بدون فهم معنی اش ثواب میدانند این عقیده هیچ منطق ندارد.

ما را در فضای مجازی دنبال کنید