در آیه 87 سوره هود خداوند عالم می فرماید: قَالُوا يَا شُعَيْبُ أَصَلَاتُكَ تَأْمُرُكَ أَنْ نَتْرُكَ مَا يَعْبُدُ آبَاؤُنَا أَوْ أَنْ نَفْعَلَ فِي أَمْوَالِنَا مَا نَشَاءُ إِنَّكَ لَأَنْتَ الْحَلِيمُ الرَّشِيدُ
"گفتند اى شعيب آيا نماز تو به تو دستور مى دهد كه آنچه را پدران ما مى پرستيده اند رها كنيم يا در اموال خود به ميل خود تصرف نكنيم راستى كه تو بردبار فرزانه اى"
در این آیه لفظ "صلات" ذکر شده است، آیا منظور از "صلات" نمازی است که مسلمانان می خوانند؟
توجه کنید در آیه واژه "صلاتک" استفاده شده است، یعنی "صلات تو". معناي اصلی ماده "صلات" کاری است که همواره و با دوام انجام می دهید، از جمله مثلا کتابی که همواره می خوانید، کاری که همواره انجام می دهید، همه اینها "صلات" شما می باشد. البته هر واژه جايگاه خاص خود را دارد.
مثلا خداوند عالم در آیه احزاب 56 چنین می فرماید :
إِنَّ اللَّهَ وَمَلَائِكَتَهُ يُصَلُّونَ عَلَى النَّبِيِّ يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَيْهِ وَسَلِّمُوا تَسْلِيمًا
خدا و فرشتگانش همواره از پیامبر پشتبانی (حمایت، تایید) می کنند اى كسانى كه ايمان آورده ايد شما هم هموراره پشتبان (حامی، تایید کننده) او باشید و به فرمانش بخوبى گردن نهيد.
نگاهی به اين واژه در مقطع نزول قرآن می افكنيم. "سَيَصْلَى نَارًا" که در سوره لهب ذکر شده است و در این معنی است که همواره ، مدام از کنار آتش جدا نخواهد شد.
"إِنَّ الَّذِينَ كَفَرُوا بِآيَاتِنَا سَوْفَ نُصْلِيهِمْ نَاراً" همانا كساني كه به آيات ما كفر ورزيدند، به زودی آنها را در آتشی وارد ميكنيم.. ( نساء 56 )
حاصل اینکه در این آیه منظور از "صلاتک" کارها و فعالیتهای در تبلیغ رسالت حضرت شعیب می باشد.